BHS Logistics står for transporten af COVID-19-test og vacciner

 
Den danske strategi for at reducere smittetallet af COVID-19 omfatter massetest. Strategien har øget trykket på landets testcentre, der foretager podninger af folk, samt på det laboratorium, der skal undersøge prøverne. For yderligere at reducere svartiden på testresultaterne, har BHS Logistics fået ansvaret for at transportere prøverne til undersøgelse.

BHS Logistics har mange års erfaring inden for pharmatransport, og i 2018 overtog de ansvaret for fragten af landets vacciner. Dette gjorde virksomheden til et oplagt valg, da transporten af prøverne fra de danske testcentre kom i udbud tidligere i år. Driftschef hos Statens Serum Institut, Pia Webster, forklarer ligeledes, at BHS Logistics blev valgt på baggrund af deres fleksibilitet og høje kvalitetskrav. 

Fleksible transporttider er afgørende for at nedbringe svartiden på de daglige tests, hvilket betyder at BHS Logistics skal afhente mellem 60.000-70.000 prøver fra landets 25 testcentre døgnet rundt, og levere dem hen til undersøgelse hos blandt andet Statens Serum Institut.

”Det er fantastisk, at vi som transportvirksomhed, kan være med til at yde hjælp i disse svære tider. Det er et kæmpe samfundsansvar, og det skal selvfølgelig også afspejle sig i vores serviceniveau”, fortæller afdelingsdirektøren hos BHS Logistics, Torben Sørensen.

Opgaven har været virksomhedens ansvar siden starten af september, og alt skal  koordineres samtidig med en stigning af almindelig vaccine-indkøb.

 

Influenza-sæsonens udfordringer

I år er flere danskere blevet opfordret til at lade sig vaccinere mod influenza, for ikke at overbelaste det danske sundhedssystem med en almindelig influenza-sæson oven i en pandemi. Den ekstraordinære situation kræver nye tiltag, og for at så mange borgere kan blive vaccineret som muligt, har Statens Serum Institut købt ekstra ind. BHS Logistics har derfor stået for at levere 1,6 mio. doser vaccine i år, som er en betydelig stigning i forhold til 1 mio. doser i 2019. Den danske efterspørgsel har faktisk været så omfattende, at der er opstået et bekymrende mangel, og tilegnelsen af flere vacciner er udfordrende. Alene i de første to uger af oktober, var efterspørgslen så stor, at landets apoteker vaccinerede ca. 120.000 mennesker, som er lige så mange som hele sidste år.    

Hos BHS Logistics håber man til trods for deres transportkontrakt med Statens Serum Institut, at man snart vil se et mindre smittetal og dertil færre kørsler, da det i sidste ende vil betyde et mindre belastet sundhedssystem.  

HOVEDKONTOR


Vesthavnsvej 4
3700 Rønne
+45 56 93 15 00
mail@bhslogistics.dk

Cvr. nr. 35 25 55 16

SJÆLLAND

Valseholmen 2
2650 Hvidovre
+45 36 34 78 00
mail@bhslogistics.dk

Cvr. nr. 35 25 55 16

JYLLAND


Stormosevej 20
8361 Hasselager
+45 87 38 74 00
mail@bhslogistics.dk 

Cvr. nr. 35 25 55 16

Bech- Hansen & Studsgaard, Vesthavnsvej 4, 3700 Rønne , +45 56 93 15 00, www.bhstrans.dk