BHS LOGISTICS KØBER FIRST CARGO OG ACCELERERER INTERNATIONALT

BHS Logistics udvider forretningen og styrker dækningen i Norden og Europa med købet af den svenske speditionsvirksomhed First Cargo med fokus på landevejstransport i hovedmarkederne Sverige, Spanien, Italien og Portugal samt egne kontorer og terminaler i Gøteborg, Malmø og Madrid.

First cargo lastbil

First Cargos 31 erfarne medarbejdere råder over omkring 70 køretøjer gennem samarbejdspartnere og har et tæt samarbejde med 15 terminaler i hovedmarkederne samt et stærkt netværk i Frankrig, Tyskland og Østrig. Virksomhedens aktiviteter og geografiske dækning er et stærkt match med BHS Logistics’ flåde på 500 kontrollerede enheder og virksomhedens styrkepositioner i Danmark, Norden, Tyskland og Benelux-landene. Købet vil styrke BHS Logistics og sikre kunderne i begge virksomheder en bedre partner med bredere og dybere dækning.

”Vi er glade for at byde velkommen til de dygtige medarbejdere i First Cargo, der har skabt en fantastisk virksomhed og et værdifuldt netværk, som vi ser frem til at samarbejde om at udvikle og udvide som en del af BHS Logistics. Vores virksomheder har mange kulturelle ligheder og supplerer hinanden perfekt i de nordiske og europæiske markeder – og vi glæder os til at sætte fart på internationaliseringen sammen og skabe et endnu bedre tilbud til kunderne,” siger Morten Studsgaard, ejer og administrerende direktør i BHS Logistics.

Den samlede virksomhed vil have et bredere netværk og en større kundebase samt opnå stordriftsfordele ved at lade alle kundevendte medarbejdere trække på BHS Logistics’ stærke administration og organisation. Det skaber et godt udgangspunkt for at drage fordel af den forventede vækst i samhandelen mellem de nordiske lande og First Cargos hovedmarkeder i Spanien, Italien og Portugal i de kommende år. Samtidig vil First Cargos specialkompetencer inden for temperaturstyrede transporter, farligt gods og bilindustrien samt anden e-commerce supplere BHS Logistics’ markedsledende position inden for transport af farmaceutiske produkter.

First Cargo har arbejdet målrettet med kvalitet og miljøhensyn for at styrke konkurrenceevnen og har siden 2011 være certificeret inden for kvalitet (ISO 9001) og miljø (ISO 14001). I 2022 blev First Cargo som den første svenske transportvirksomhed ISO 26000-certificeret på baggrund af indsatsen inden for socialt medansvar og bidrag til en mere bæredygtig udvikling.

”Vi har været meget omhyggelige med at finde det perfekte hjem for First Cargo i BHS Logistics, der er rundet af familieejerskabet og deler vores værdier og fokus på ansvarlighed, ordentlighed og gensidig respekt. Samtidig har BHS Logistics skabt en stærk organisation, som gør det muligt for os at accelerere væksten i et højere tempo, mens vi fastholder det ufravigelige fokus på at levere personlig transportservice af den højeste standard,” siger Thomas Lindström, medstifter og administrerende direktør i First Cargo.

I forlængelse af transaktionen fortsætter First Cargo driften uændret under navnet First Cargo part of BHS Logistics, ligesom to af ejerne Thomas Lindström og Johan Almén fortsætter i virksomheden, mens Leif Johnsson går på pension. Den fjerde medejer, Sven Algholm, døde for nylig efter længere tids sygdom. Ejerskiftet medfører ingen ændringer i organisationen eller kundeforhold og -vilkår. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.

Yderligere information:
Morten Studsgaard, ejer og administrerende direktør, BHS Logistics, +45 56 93 15 15
Thomas Lindström, medstifter og administrerende direktør, First Cargo, +46 31 354 2002.

Om BHS Logistics (www.bhslogistics.dk)
BHS Logistics er en moderne transportvirksomhed med erfaring fra 1946 og 300 dygtige medarbejdere med fokus på kundernes ønsker og behov for stor kapacitet og fleksibilitet samt sikker oplagring, håndtering og transport af gods til lands, til vands og i luften. Virksomheden råder over 500 trækkere, køretøjer og trailere og dækker det danske marked og internationalt fra egne kontorer og logistikcentre i Rønne, Køge og Hasselager. Udover transport- og logistikopgaverne forhandler og servicerer virksomheden lastbiler og busser gennem datterselskabet, BHS Service Center A/S. Omsætningen i BHS Logistics udgjorde DKK 687 mio. i 2022 med et driftsresultat (EBITDA) på DKK 51 mio.

Om First Cargo (www.firstcargo.se)
First Cargo blev stiftet i 2000 og er en svensk speditionsvirksomhed med fokus på landevejstransport i Europa og egne kontorer og terminaler i Gøteborg, Malmø og Madrid. Virksomheden har 31 medarbejdere og tilbyder kurér- og eksprestransport gennem faste kontrakter med eksterne partnere med en samlet flåde på omkring 70 køretøjer samt tæt samarbejde med 15 terminaler i hovedmarkederne i Spanien, Italien og Portugal. I 2022 omsatte First Cargo for SEK 422 mio. med et driftsresultat (EBITDA) på SEK 43 mio.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Flere nyheder:

BHS fabrik

BHS LOGISTICS A/S LEVERER REKORDRESULTAT

biler på vej

TYSK VEJSKAT

BHS LOGISTICS

BHS LOGISTICS